Bespaar bomen met meubels

Per jaar verdwijnt er 13 miljoen hectare bos is gebleken uit de cijfers van de landbouworganisatie van de VN. De meeste van ons staan daar niet bij stil, omdat het in Nederland niet duidelijk zichtbaar is. Nederland heeft genoeg groen en bomen en als er stukken groen verdwijnen gaat dat met stap.

Toch zijn er genoeg manieren waarop we bomen kunnen besparen en ervoor kunnen zorgen dat die 13 miljoen hectare steeds minder wordt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met je eigen meubels. Voor vrijwel elk meubel dat je in de winkel koopt, worden bomen gekapt. Vaak kun je aan deze meubels niet zien of ze uit een duurzaam bos komen of in een normaal bos. De makkelijkste manier om ontbossing te bestrijden is een kijkje nemen in de kringloopzaak of in een winkel met mooie vintagemeubels. Wil je toch liever nieuwe meubels? Kijk dan eens of het meubel over een FSC- label bezit, dit is een verantwoord label.

Oerwoudvriendelijk shoppen gaat verder dan letten op een eventueel FSC- label. Het zal je misschien verbazen maar ook in levensmiddelen, verzorgingsproducten maar ook in verpakkingen kunnen grondstoffen zitten waarvoor bos tegen de vlakte is gegaan. Gelukkig nemen niet alleen personen steeds meer initiatief om hun impact op het milieu te verminderen maar ook bedrijven dragen graag hun beste steentje bij. Er zijn steeds meer bedrijven die zich milieubewuster gedragen. So come on, let’s make this world a better place!

 

Tags: , , ,

 

Meer Berichten in Blog