Internetmeubel beschikt over internet en apps, nu bij Ikea!

Onlangs heeft IKEA het Uppleva meubel aangekondigd. Het Uppleva meubel beschikt  over een ingebouwde tv, blu-rayspeler en speakersystee, zal tevens beschikken over een  HD- tv met internettoegang en ongeveer 20 applicaties.

Op internet zijn diverse promotiefilmpjes van het meubel te vinden en ik moet zeggen ook ik vond deze erg indrukwekkend. Medio april maakte Ikea bekend dat het Uppleva meubel binnen korte tijd op de markt verkrijgbaar zou zijn. Klanten kunnen kiezen uit diverse schermformaten en soorten meubels, zodat ze hun eigen pakket samen kunnen stellen.

Volgens een Giga.com zal het meubel uitgerust worden met een Smart TV van het Chinese TLC. De tv zou naar verluiden beschikken over een 1080p- scherm en verversingsfrequentie 400Hz. Daarnaast zullen er ongeveer 20 applicaties bij worden geleverd maar dit is afhankelijk van het land. Het gaat bijvoorbeeld om, Youtube, Vimeo, Dailymotion en diverse radioapplicaties. Bovendien krijgt de tv standaard een open browser, zoals nooit eerder. Het gaat mogelijke om Opera for Tv.

In Juni is de eerste versie van dit meubel te verwachten in Zweden. In de herfst dit jaar zal de Uppleva meubel verschijnen in Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. In het voorjaar zal het felbegeerde meubel in Nederland verkrijgbaar zijn. De goedkoopste variant zal rond de 730 euro liggen.

 

Tags: , , , ,

 

Meer Berichten in Blog