Staan de verhuisdozen al klaar?

Het is namelijk tijd om je spullen op te pakken en naar Rozendaal te verhuizen. Volgens het jaarlijkse onderzoek De beste gemeenten van Elsevier en Bureau Louter is Rozendaal de beste gemeente om in te wonen. Op de tweede plek stond Naarden en Haren, de winnaar van de vorige twee jaren, stond dit jaar op nummer drie. Dat was vorig jaar de plek van Rozendaal.

beste-gemeente-elsevier

Nu vroegen wij ons meteen af hoe Rozendaal Haren van de eerste plek heeft af kunnen krijgen. Dat kwam onder andere door de rust en ruimte van Rozendaal. De onderzoekers vonden Rozendaal daarom idyllisch, met veel groen en ruimte. Daarnaast grenst Rozendaal aan de Veluwe en is het maar een paar kilometer in de auto naar steden als Arnhem en Apeldoorn. Er werd namelijk niet alleen gekeken naar de stad zelf, maar ook naar de bereikbaarheid van voorzieningen buiten de gemeente. Zo werd er gekeken naar de arbeidsmarkt en voorzieningen als ziekenhuis, kinderopvang en theaters.

Rozendaal heeft met zijn eerste positie 407 gemeentes achter zich gelaten. Rozendaal is daarmee niet meteen ook de meest harmonieuze gemeente om te wonen. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat Littenseradiel dat is. Amsterdam heeft de meeste en beste voorzieningen en ook de meeste werkgelegenheid in de omgeving, dat kwam niet geheel als een verrassing. Voor rust en ruimte moet je naar Schiermonnikoog.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Blog